Evenimente

Workshop științific studențesc

TENDINȚE ALE CERCETĂRII INFORMATICE, 24 mai 2021, ora 15.20, Ploiești

Detalii găsiți aici.

Ziua Mondială a Artei. Istoria caligrafiei & demo, 15 Aprilie 2021
Academia de Caligrafie este un proiect inițiat și susținut de Carmen Nistor – caligraf și doctor în arte vizuale, proiect care își propune revitalizarea artei scrierii frumoase.
Începând cu 2010 Carmen Nistor studiază, practică și predă caligrafia, susținând cursuri în Germania, Malta și România.
Vă așteptăm cu drag, joi 15 aprilie, în intervalul 10:00-11:30!
Tradiții românești de primăvară – 1 martie 2021

Martisor_RO

Workshop online – întâlnire cu angajatori din domeniul ITC -Departamentul Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică
Marți 19 ianuarie 2021, 15.30 – 17.00
Workshop online – întâlnire cu angajatori din domeniul ITC
Invitat:
Lucian Gheorghe, CTO la TMT Analysis (https://www.tmtanalysis.com/):
– prezentare companie;
– experiențe;
– oportunități și bariere existente pe piața IT actuală, în corelație cu activitatea studenților și absolvenților de Informatică;
– sesiune de întrebări și răspunsuri.
Participanți:
– studenți, profesori ai programelor de studii din domeniul Informatică;
– elevi și profesori din liceele județului.
Vă așteptăm!
Eveniment al Departamentului de Filologie

Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 18.00, pe platforma Google Meet
Scriitoarea ADINA MANDALAC- absolventă a Universității Petrol-Gaze din Ploiești- se va întâlni cu studenții masteranzi pentru a le împărtăși din experiența profesiunii de scriitor:
Curajul de a scrie, atunci când ai ceva de spus…

  • Invitat: poeta Mihaela Borzea
  • Moderator: conf. univ. dr. Diana Rînciog
Multimodal Communication and Soft Skills Development, 27 – 28 November 2020

Multimodal Communication and Soft Skills Development, International Conference organised by Petroleum-Gas University of Ploiești, The Department of Philology The Centre of Literary Studies, Linguistics, Theory of Criticism and Culture in collaboration with  ETSIAE, Universidad Politécnica de Madrid and Université de la Manouba Tunis

Linkul conferinței este: https://multimodalcommunication2020.wordpress.com/

Detalii găsiți în afișul conferinței.

Conferința națională a studenților Educația între școală și societate, Ediția a VI-a, 26 noiembrie 2020

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic și Departamentul de Științele Educației sunt gazdele evenimentului Conferința națională a studenților Educația între școală și societate, Ediția a VI-a, 26 noiembrie 2020.

În data de 26 noiembrie 2020, studenții din centrele universitare participante vor prezenta lucrările proprii, pe secțiuni, în funcție de tema fiecăreia în mediul virtual.

Vor fi organizate secțiuni: Știintele educației (Provocările lumii contemporane în plan educațional – licență; Direcții de cercetare în educația contemporană – master) și Științe socio-umane și juridice (Normativitate și obișnuințe. Provocări pentru comunitățile sec. XXI).

Pentru detalii consultați programul.

Math Pole Workshop
Math Pole Workshop – 5 noiembrie 2020, ora 15
Proiectul CNFIS-FDI-2020-0034  cu titlul Suport pentru cercetare de excelență în disciplinele din aria STEM
Invitat: Prof. Dr. Habil. Ariana Pitea (Univ. Politehnică București)
Pentru detalii, consultați afișul workshop-ului.
 Romanian Conference for Education and Research

Enformation împreună cu editurile academice şi companiile partenere, cu susținerea Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România – „Anelis Plus”, organizează Conferința cu tema: “Acces la literatura științifică: Romanian International Conference for Education and Research”, ediţia a VIII-a, ce va avea loc în perioada 27-29 octombrie 2020.

Important! Studenții beneficiază de acces gratuit la Conferința Enformation dacă accesează Profilul Instituțional de pe platforma Enformation și completează formularul de înregistrare!

Descrierea evenimentului, temele abordate, speakeri, locații, Agenda și formularul de înregistrare la Conferință se vor găsi la adresa: https://conferinta.e-nformation.ro/

Conferința Internațională “Predarea, receptarea și evaluarea limbii române ca limbă străină. Actualitate și perspectivă”, ediția a III-a 

A vorbi despre limba română este ca o duminică. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numeşte, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte, mărturisea Nichita, creatorul ploieștean al necuvintelor, despre limba dorului și dorul de limba română.

În perioada 10-11 iulie 2020, Colectivul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din cadrul Departamentului de Filologie, Facultatea de Litere şi Ştiinţe, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, organizează în parteneriat cu Institutul Limbii Române, București și Univerza v Ljubliani, Filozofska Fakulteta, cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale PREDAREA, RECEPTAREA ȘI EVALUAREA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ STRĂINĂ. ACTUALITATE ȘI PERSPECTIVĂ.

Manifestarea reunește lectori de limba română ca limbă străină de la peste douăzeci de universități din țară și din străinătate și își propune un valoros schimb de experiență între specialiștii în domeniu, în vederea îmbunătățirii strategiilor de predare-învățare-evaluare a limbii române pentru studenții alogeni și a consolidării relațiilor interinstituționale. În contextul epidemiologic actual, participanții vor dezbate și provocările generate de predarea românei ca limbă străină în mediul virtual, în cadrul atelierului Predarea și evaluarea limbii române ca limbă străină în mediul online.

Pentru vizualizarea programului conferinței, puteți accesa linkul: https://timf.upg-ploiesti.ro/ls/wp-content/uploads/2018/03/Program-conferința-RLS_Ploiesti_10-11_iulie_2020.pdf

Software de realitate virtuală pentru picturi digitale

Un student în anul I la programul de master, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației, domeniul Informatică, a dezvoltat un software de realitate virtuală cu ajutorul căruia realizează picturi digitale.

Detalii aici:   https://www.observatorulph.ro/video/2570548-un-student-de-la-upg-ploiesti-a-realizat-un-software-de-realitate-virtuala-pentru-picturi-digitale-video?fbclid=IwAR02XpA5SvD5xEjBuW-lPHjINwiddL71daXdqWlGZPjiMxGcHQHXEcc0liQ

Workshop-ul online al studenților “Educația și provocările ei în pandemie”
Facultatea de Litere și Științe împreună cu Departamentul Științele Educației și Departamentul pentru Pregătirea Cadrelor Didactice organizează joi , 7 Mai 2020, Workshop-ul online al studenților “Educația și provocările ei în pandemie“.
 
Succes!
Afis conferinta online studenti draft 2
Concursul Național “Mot à monde 2020”, faza locală

Marți, 14 aprilie, Concursul Național “Mot à monde 2020”, faza locală. Concursul este organizat de Institutul Francez din Cluj Napoca în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) și Agenția Universitară a Francofoniei din Europa Centrală și Orientală (AUF en ECO). Anul acesta, traducerea face parte din romanul “Le Tranquille affligé” de Gilles JOBIDON, scriitor laureat al Premiului Celor Cinci Continente ale Francofoniei, în anul 2019.

Celor 7 studenți participanți, de la programul de licență Engleză-Franceză și programul de master Concepte și strategii de comunicare interculturală, le dorim mult succes!
Cea mai bună traducere merge la faza națională!
Vă ținem pumnii strânși!

https://motamonde.wordpress.com/

Prezentare robot de către echipa BraveBots a Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești

Pe data de 13 februarie 2020 sunteți invitați să participați la prezentarea robotului realizat de membrii Clubului de Robotică al Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești, cu care vor participa la Competiția Internațională First Tech Challenge.
Afișul manifestării îl găsiți aici.
Vă așteptăm cu drag!

The Symposium Computer Science and Education (SCSE) – 28 noiembrie 2019

Call for Papers for The Symposium Computer Science in Education – 2019

The 14th International Workshop on Differential Geometry and Its Applications 2019

bannerupg

Workshop-ul național “Diversitate culturală în spațiul academic românesc” ediția I

Diversitatea culturală a studenților din Anul pregătitor se armonizează la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești în cadrul Workshop-ului național ce se va desfășura pe 30-31 mai 2019.

Mai multe detalii găsiți aici.

Workshop-ul  „Corelarea competențelor dobândite de masteranzii domeniului Științe Umaniste cu nevoile și exigențele angajatorilor”

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Facultatea de Litere și Științe, Departamentul de Filologie, vă invită să participați la Workshop-ul cu tema CORELAREA COMPETENȚELOR DOBÂNDITE DE MASTERANZII DOMENIULUI ȘTIINȚE UMANISTE CU NEVOILE ȘI EXIGENȚELE ANGAJATORILOR.  Evenimentul se va desfășura în data de 16 mai 2019, la sediul Universității,  sala AP9, începând cu ora 9.00.

Agenda și obiectivele întâlnirii sunt disponibile aici.

Informatica, o carieră de succes! 60 de ani de Informatică Românească! 27 de ani de Informatică la Ploieşti!

Departamentul iTIMF şi invitaţii săi prof. dr. Stelian Niculescu şi conf. dr. Marin Vlada au pregătit o surpriză elevilor, studenţilor, absolvenţilor şi tuturor pasionaţilor de informatică.
Unde: UPG Ploieşti, corpul E, Sala EIV9
Când: 14 mai 2019, ora 12

Olimpiada de Limba Engleză, faza națională la UPG Ploiești

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești găzduiește Olimpiada de Limba Engleză, faza națională. 

Mai multe detalii găsiși aici.

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești “CONFLUENȚE ETNOLOGICE, ESTETICE, LITERARE ȘI LINGVISTICE. CRONOS ȘI TOPOS” ediția a IV-a Ploiești

Facultatea de Litere și Științe, Departamentul de Filologie organizează în perioada 18 – 19 aprilie 2019 Sesiunea Națională de Comunicări Ştiinţifice Studențești CONFLUENȚE ETNOLOGICE, ESTETICE, LITERARE ȘI LINGVISTICE. CRONOS ȘI TOPOS Ediția a IV-a Ploiești.
Afișul conferinței este disponibil aici.

The 14th International Workshop on Differential Geometry and Its Applications (DGA) 2019

În perioada 9 iulie – 11 iulie 2019 la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Facultatea de Litere și Științe, se va desfășura The 14th International Workshop on Differential Geometry and Its Applications (DGA) 2019.

Formularul de aplicare, precum și alte detalii despre acest workshop le găsiți aici.

Education Between School and Society

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic în colaborare cu  Departamentul Științele Educației din cadrul Universității PETROL-GAZE DIN PLOIEȘTI au deosebita onoare să vă invite să participaţi în perioada 11-12 aprilie 2019 la ediţia a cincea a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţești Education Between School and Society.         Sesiunea este dedicată atât studenţilor cât şi masteranzilor din ţară.

Mai multe detalii găsiți aici.

Les Visages de la France

Pe 20 martie 2019, la ora 15.00, sărbătorim Ziua Francofoniei împreună cu elevii liceelor prahovene, descoperind Franța prin intermediul cântecelor franțuzești de ieri și de azi…
Evenimentul se va desfășura în sala CF1, corpul A, et. 2.

 “Pedagogia, prioritatea noastră”

Facultatea de Litere și Științe, Departamentul Științele Educației și Colegiul Național “Jean Monnet” Ploiești vor desfășura activități comune în data de 27 februarie 2019, într-un proiect educațional de interes comun: “Pedagogia, prioritatea noastră“!

Echipe studenți – elevi de la profilul vocațional pedagogic vor lucra împreună  pentru a descoperi metafora profesorului bijutier interesat să dezvăluie frumusețea și unicitatea fiecărei bijuterii în parte – elevii săi – considerând pedagogia artă!

Concursul de traducere din proza scurtă a lui I. L. Caragiale – Triumful talentului – ediția a III – a

Miercuri, 27 februarie, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova se va desfășura concursul de traducere din proză scurtă a lui I.L. Caragiale – Triumful talentului , aflat la a III- a ediție.

Mai multe detalii găsiți aici.

Elevii și studenții UPG-iști față cu… I. L. Caragiale sau Reacțiunea culturii

Marți, 26 februarie 2019, va avea loc, la Centrul de Învățare al Universității Petrol-Gaze din Ploiești o activitate deosebită, dedicată cunoașterii vieții și operei lui Ion Luca Caragiale, la care vor participa elevi din diferite colegii prahovene și studenți de la specializarea Limba și Literatura română – Limba și Literatura engleză a Facultății de Litere și Științe.

Hour of Code 2018

În data de 6 decembrie 2018, în intervalul 17.00-18.00, Departamenul iTIMF și Centrul de Cercetare CerTIMF organizează Hour of Code, ediția 2018, cu tema Using OpenSCAD for 3D Printing: the programmers’ solid 3D CAD Modeller. Vă invităm să faceți parte dintr-o mișcare globală, care include peste 650 de milioane de evenimente organizate, de la lansarea din 2013.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Departamentului iTIMF.

Simpozionul festiv internațional “Centenarul Marii Uniri”

Joi, 29 noiembrie 2018, începând cu ora 9.45,  în Amfiteatrul Petrom (AP 9) al Universității Petrol-Gaze din Ploiești, se va desfășura Simpozionul festiv internațional “Centenarul Marii Uniri”, organizat de Departamentul Științele Educației, Facultatea de Litere și Științe.

Conferința Internațională “The Dynamics of Voyage and Emotion” – 2018

Conferința Internațională “The Dynamics of Voyage and Emotion” organizată de Departamentul de Filologie, în colaborare cu Departamentul de Pragmatică al Universității din Lodz (Polonia) și Universitatea Bretagne Sud, Lorient (Franța) se desfășoară la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, în zilele 22 și 23 noiembrie 2018. Participanții au ocazia să asculte prezentări valoroase cu impact în domeniul filologic și să discute cu doi cercetători renumiți, invitați de onoare, prof. Piotr Cap și prof. Norbert Col, specializați în domeniul analizei de discurs și respectiv, al studiilor literare și culturale.

Lucrările conferinței vor fi publicate de o editură recunoscută internațional.

Mai multe detalii, găsiți aici.

Informatica, o carieră de succes – Ediția 2018

În seria de manifestări științifice Informatica, o carieră de succes, Departamentul de Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică organizează:

  • în perioada 13-16 noiembrie 2018, Concursul național studențesc de dezvoltare de aplicații software 3ITC. Mai multe informații și programul manifestării pot fi găsite aici.
  • în data de 14 noiembrie 2018, workshop-ul “Informatica în Ingineria rachetelor”. Sunt invitați studenți, elevi și cadre didactice. Mai multe informații și programul manifestării pot fi găsite aici.

Conferința Internațională PREDAREA, RECEPTAREA ȘI EVALUAREA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ STRĂINĂ – DIMENSIUNE A INTERCULTURALITĂȚIIˮ, ediția a II- a, 13 Iulie 2018

Colectivul de limbă, cultură și civilizație românească, din cadrul Departamentului de Filologie, organizează, vineri, 13 iulie,  în parteneriat cu Institutul Limbii Române din București și Univerza v Ljubljani – Filozofska Fakulteta a doua ediție a conferinței internaționale „PREDAREA, RECEPTAREA ȘI EVALUAREA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ STRĂINĂ – DIMENSIUNE A INTERCULTURALITĂȚIIˮ.

Mai multe informații referitoare la acest eveniment pot fi găsite aici.

Sesiunea Națională de Comunicări Ştiinţifice Studențești CONFLUENȚE ETNOLOGICE, ESTETICE, LITERARE ȘI LINGVISTICE. EPOS ȘI PATHOS, Ediția a III-a, Ploiești, 27-28 aprilie 2018

Departamentul de Filologie organizează Sesiunea Națională de Comunicări Ştiinţifice Studențești CONFLUENȚE ETNOLOGICE, ESTETICE, LITERARE ȘI LINGVISTICE. EPOS ȘI PATHOS, Ediția a III-a, Ploiești, în perioada 27-28 aprilie 2018.

Deschiderea va avea loc vineri, 27 aprilie, ora 9.30, în sala Ap 9.  Evenimentul este inclus în proiectul aniversar „70 de ani de TRADIȚIE, PROFESIONALISM, PERFORMANȚĂˮ, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Simpozion – 27 martie 1918 – Unirea Basarabiei cu România

Departamentul de Științele Educației organizează miercuri, 28 martie 2018, ora 11,30, un workshop EALTA cu tema 27 Martie 1918 – Ziua Unirii Basarabiei cu România –Primul pas al unificării administrative  a României întregite. Mai multe informații pot fi găsite aici.

În aceeași serie de manifestări, începând cu ora 15,15, în sala AP9, va fi prezentată conferința Brâncuși hobițeanul universal.

Prezentare baze de date și alte tehnologii Oracle

Miercuri, 21 martie 2018, ora 9,45, în sala FA2, reprezentanți ai firmei Oracle vor face o prezentare despre baze de date relaționale și non-relaționale, limbaje de interogare și alte tehnologii Oracle.

Workshop EALTA – CEFR Companion Volume. Piloting the new descriptors in Romania

Departamentul de Filologie organizează în perioada 8-9 martie 2018, un workshop EALTA cu tema CEFR Companion Volume. Piloting the new descriptors in Romania. Mai multe informații pot fi găsite aici.

Workshop INTEL – Inteligență Artificială / Deep Learning

Compania INTEL și Departamentul de Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică organizează, în data de 8 noiembrie 2017, un workshop cu tema Deep Learning.

Manifestarea va avea loc începând cu ora 12,00 în sala AP9.

Cei care doresc sa participe trebuie să se înscrie pe link-ul de mai jos:

https://plan.seek.intel.com/intel-ai-academy-deep-learning-workshop-Ploiesti?elqTrackId=c072a2de7b5046a28409ed7eed347d2a&elq=00000000000000000000000000000000&elqaid=16124&elqat=2&elqCampaignId=

Programul manifestării este după cum urmează:

    11:40 - 12:00 Preparation (catering, registration)
    12:00 - 12:15 Welcome & Introductions 
    12:15 - 13:00 Deep Learning and Neural Networks (1)
    13:00 - 13:15 Coffee Break
    13:15 - 14:15 Deep Learning and Neural Networks (2)
    14:15 - 15:10 Closing remarks & Networking session

Temele prezentate vor fi următoarele:

    Intel® NervanaTM AI Academy for Students
    Intel® & AI
    Deep Learning
    Deep Learning - applications and examples 
    A Basics of building a Neural Network
    Coding: building Neural Network using Keras & Tensorflow
    Convolutional Neural Network
    Max-Pool
    CNN
    Lenet-5
    Coding: Training a CNN using the Mnist dataset 
    Network Architectures
    Deep Learning - Examples 
    Intel Nervana AI Portfolio
    Caffe
    Tensorflow

Olimpiada Naţională de Tehnologia Informației – Workshop pentru elevii participanți

Departamentul de Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și FIzică organizează în data de 20 mai un workshop pentru elevii participanți la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației și pentru profesorii lor. Mai multe informații și programul manifestării pot fi găsite aici.

Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti Confluenţe Etnologice, Estetice, Literare şi Lingvistice. Mythos şi Logos

Departamentul de Filologie organizează vineri, 28.04.2017, cea de-a doua ediţie a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti Confluenţe Etnologice, Estetice, Literare şi Lingvistice. Mythos şi Logos, manifestare la care participă studenţi din mai multe centre universitare de prestigiu (CFP, program).

Prezentare programe de internship si MACH – Microsoft

Marți, 25 aprilie 2017, ora 12, în aulă, reprezentanți ai fimei Microsoft vor face o prezentare a programelor de internship şi MACH ale firmei.

Celebrations and Festivities in Anglophone Cultures -Theme: “Saint Patrick’s Day

Prima fază a concursului național, în limba engleză, pentru studenții facultăților cu profil non-filologic  se va desfășura pe 22 martie, 13,30, în sala AP10 – detalii aici.

Oportunităţi pentru profesorii de engleză

Home teaching English for Spanish children – detalii aici.

Conferinţa studenţească Confluențe etnologice, estetice, literare și lingvistice, Mythos și logos

Pe 28 aprilie 2017, se va desfășura Conferința națională adresată studenților: Confluențe
etnologice, estetice, literare și lingvistice, Mythos și logos, ediția a II-a – CFP.

Simpozionul Computer Science in Education

În seria de manifestări ştiinţifice Informatica, o carieră de succes, în data de 9 februarie, se desfăşoară Simpozionul Computer Science in Education –  CFP, program.

Concursul studenţesc  de programare 3ITC, ediţia 2016

În seria de manifestări ştiinţifice Informatica, o carieră de succes, în perioada 1-22 noiembrie 2016, se desfăşoară Concursul studenţesc  de programare 3ITC, ediţia 2016, detaliile putând fi consultate aici.

Conferinţa studenţească Educaţia între şcoală şi societate

În perioada 21-22 aprilie 2017 se va desfăşura conferinţa studenţească Educaţia între şcoală şi societate, detaliile putând fi consultate aici.

Conferinţa internaţională Arts of Healing – Cultural Naratives of Trauma

În perioada 3-5 noiembrie 2016 se desfăşoară conferinţa internaţională Arts of Healing – Cultural Naratives of Trauma. Detalii despre programul conferinţei pot fi consultate aici.

Săptîmâna Altfel

În perioada 18-22 Aprilie 2016 Facultatea de Litere şi Ştiinţe organizează manifestări științifice studențești și activități de orientare în carieră dedicate elevilor din liceele prahovene, după cum urmează:

  • DEPARTAMENTUL FILOLOGIE – Sesiunea națională de comunicări științifice studențești „Confluențe etnologice, estetice, literare și lingvistice”, ediția I
  • DEPARTAMENTUL ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI – Conferința națională studențească „Educația între Școală și Societate”, ediția a II a
  • DEPARTAMENTUL INFORMATICĂ, TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI, MATEMATICĂ Și FIZICĂ – activităţi didactice desfăşurate împreună de studenți şi liceeni în cadrul proiectelor „Informatica o carieră de succes” și „Matematica: opțiune pentru viitor”