Evenimente

Conferința Internațională PREDAREA, RECEPTAREA ȘI EVALUAREA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ STRĂINĂ – DIMENSIUNE A INTERCULTURALITĂȚIIˮ, ediția a II- a, 13 Iulie 2018

Colectivul de limbă, cultură și civilizație românească, din cadrul Departamentului de Filologie, organizează, vineri, 13 iulie,  în parteneriat cu Institutul Limbii Române din București și Univerza v Ljubljani – Filozofska Fakulteta a doua ediție a conferinței internaționale „PREDAREA, RECEPTAREA ȘI EVALUAREA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ STRĂINĂ – DIMENSIUNE A INTERCULTURALITĂȚIIˮ.

Mai multe informații referitoare la acest eveniment pot fi găsite aici.

Sesiunea Națională de Comunicări Ştiinţifice Studențești CONFLUENȚE ETNOLOGICE, ESTETICE, LITERARE ȘI LINGVISTICE. EPOS ȘI PATHOS, Ediția a III-a, Ploiești, 27-28 aprilie 2018

Departamentul de Filologie organizează Sesiunea Națională de Comunicări Ştiinţifice Studențești CONFLUENȚE ETNOLOGICE, ESTETICE, LITERARE ȘI LINGVISTICE. EPOS ȘI PATHOS, Ediția a III-a, Ploiești, în perioada 27-28 aprilie 2018.

Deschiderea va avea loc vineri, 27 aprilie, ora 9.30, în sala Ap 9.  Evenimentul este inclus în proiectul aniversar „70 de ani de TRADIȚIE, PROFESIONALISM, PERFORMANȚĂˮ, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Simpozion – 27 martie 1918 – Unirea Basarabiei cu România

Departamentul de Științele Educației organizează miercuri, 28 martie 2018, ora 11,30, un workshop EALTA cu tema 27 Martie 1918 – Ziua Unirii Basarabiei cu România –Primul pas al unificării administrative  a României întregite. Mai multe informații pot fi găsite aici.

În aceeași serie de manifestări, începând cu ora 15,15, în sala AP9, va fi prezentată conferința Brâncuși hobițeanul universal.

Prezentare baze de date și alte tehnologii Oracle

Miercuri, 21 martie 2018, ora 9,45, în sala FA2, reprezentanți ai firmei Oracle vor face o prezentare despre baze de date relaționale și non-relaționale, limbaje de interogare și alte tehnologii Oracle.

Workshop EALTA – CEFR Companion Volume. Piloting the new descriptors in Romania

Departamentul de Filologie organizează în perioada 8-9 martie 2018, un workshop EALTA cu tema CEFR Companion Volume. Piloting the new descriptors in Romania. Mai multe informații pot fi găsite aici.

Workshop INTEL – Inteligență Artificială / Deep Learning

Compania INTEL și Departamentul de Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică organizează, în data de 8 noiembrie 2017, un workshop cu tema Deep Learning.

Manifestarea va avea loc începând cu ora 12,00 în sala AP9.

Cei care doresc sa participe trebuie să se înscrie pe link-ul de mai jos:

https://plan.seek.intel.com/intel-ai-academy-deep-learning-workshop-Ploiesti?elqTrackId=c072a2de7b5046a28409ed7eed347d2a&elq=00000000000000000000000000000000&elqaid=16124&elqat=2&elqCampaignId=

Programul manifestării este după cum urmează:

  11:40 - 12:00 Preparation (catering, registration)
  12:00 - 12:15 Welcome & Introductions 
  12:15 - 13:00 Deep Learning and Neural Networks (1)
  13:00 - 13:15 Coffee Break
  13:15 - 14:15 Deep Learning and Neural Networks (2)
  14:15 - 15:10 Closing remarks & Networking session

Temele prezentate vor fi următoarele:

  Intel® NervanaTM AI Academy for Students
  Intel® & AI
  Deep Learning
  Deep Learning - applications and examples 
  A Basics of building a Neural Network
  Coding: building Neural Network using Keras & Tensorflow
  Convolutional Neural Network
  Max-Pool
  CNN
  Lenet-5
  Coding: Training a CNN using the Mnist dataset 
  Network Architectures
  Deep Learning - Examples 
  Intel Nervana AI Portfolio
  Caffe
  Tensorflow

Olimpiada Naţională de Tehnologia Informației – Workshop pentru elevii participanți

Departamentul de Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și FIzică organizează în data de 20 mai un workshop pentru elevii participanți la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației și pentru profesorii lor. Mai multe informații și programul manifestării pot fi găsite aici.

Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti Confluenţe Etnologice, Estetice, Literare şi Lingvistice. Mythos şi Logos

Departamentul de Filologie organizează vineri, 28.04.2017, cea de-a doua ediţie a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti Confluenţe Etnologice, Estetice, Literare şi Lingvistice. Mythos şi Logos, manifestare la care participă studenţi din mai multe centre universitare de prestigiu (CFP, program).

Prezentare programe de internship si MACH – Microsoft

Marți, 25 aprilie 2017, ora 12, în aulă, reprezentanți ai fimei Microsoft vor face o prezentare a programelor de internship şi MACH ale firmei.

Celebrations and Festivities in Anglophone Cultures -Theme: “Saint Patrick’s Day

Prima fază a concursului național, în limba engleză, pentru studenții facultăților cu profil non-filologic  se va desfășura pe 22 martie, 13,30, în sala AP10 – detalii aici.

Oportunităţi pentru profesorii de engleză

Home teaching English for Spanish children – detalii aici.

Conferinţa studenţească Confluențe etnologice, estetice, literare și lingvistice, Mythos și logos

Pe 28 aprilie 2017, se va desfășura Conferința națională adresată studenților: Confluențe
etnologice, estetice, literare și lingvistice, Mythos și logos, ediția a II-a – CFP.

Simpozionul Computer Science in Education

În seria de manifestări ştiinţifice Informatica, o carieră de succes, în data de 9 februarie, se desfăşoară Simpozionul Computer Science in Education –  CFP, program.

Concursul studenţesc  de programare 3ITC, ediţia 2016

În seria de manifestări ştiinţifice Informatica, o carieră de succes, în perioada 1-22 noiembrie 2016, se desfăşoară Concursul studenţesc  de programare 3ITC, ediţia 2016, detaliile putând fi consultate aici.

Conferinţa studenţească Educaţia între şcoală şi societate

În perioada 21-22 aprilie 2017 se va desfăşura conferinţa studenţească Educaţia între şcoală şi societate, detaliile putând fi consultate aici.

Conferinţa internaţională Arts of Healing – Cultural Naratives of Trauma

În perioada 3-5 noiembrie 2016 se desfăşoară conferinţa internaţională Arts of Healing – Cultural Naratives of Trauma. Detalii despre programul conferinţei pot fi consultate aici.

Săptîmâna Altfel

În perioada 18-22 Aprilie 2016 Facultatea de Litere şi Ştiinţe organizează manifestări științifice studențești și activități de orientare în carieră dedicate elevilor din liceele prahovene, după cum urmează:

 • DEPARTAMENTUL FILOLOGIE – Sesiunea națională de comunicări științifice studențești „Confluențe etnologice, estetice, literare și lingvistice”, ediția I
 • DEPARTAMENTUL ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI – Conferința națională studențească „Educația între Școală și Societate”, ediția a II a
 • DEPARTAMENTUL INFORMATICĂ, TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI, MATEMATICĂ Și FIZICĂ – activităţi didactice desfăşurate împreună de studenți şi liceeni în cadrul proiectelor „Informatica o carieră de succes” și „Matematica: opțiune pentru viitor”