Menținerea acreditării programelor de studii (în domeniul Informatică) cu calificativul maxim
În urma reevaluării periodice, făcute o dată la 5 ani, ambele programe de studii universitare în domeniul Informatică, coordonate de departamentul iTIMF, își mențin acreditarea, cu calificativul maxim:
– licență, specializarea Informatică, înființată în 1992, ultima re-acreditare 30 mai 2017; detalii aici.
– masterat, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației, înființat în 2004, ultima re-acreditare 21 martie 2019; detalii aici.
Workshop online – întâlnire cu angajatori din domeniul ITC – Marți 19 ianuarie 2021, 15.30-17.00
Invitat: Lucian Gheorghe, CTO la TMT Analysis (https://www.tmtanalysis.com/):
- prezentare companie
- experiente
- oportunități și bariere existente pe piața IT actuală, în corelație cu activitatea studenților și absolvenților de Informatică
- sesiune de întrebări și răspunsuri
Participanți:
- studenți, profesori ai programelor de studii din domeniul Informatică;
- elevi și profesori din liceele județului Prahova.
Program ore remediale proiect DEVIN – noiembrie 2020
Math Pole Workshop
Math Pole Workshop va avea loc pe 5 noiembrie 2020, ora 15, în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2020-0034 cu titlul Suport pentru cercetare de excelență în disciplinele din aria STEM.
Invitat: Prof. Dr. Habil. Ariana Pitea (Univ. Politehnică București)
Alte detalii pot fi găsite în afișul evenimentului.
Prezentări online – burse DAAD
DAAD scoate la concurs burse în Germania pentru studenți, absolvenți, doctoranzi, cadre didactice și cercetători din cadrul instituțiilor de învățământ superior și cercetare din România.
Cei care sunt interesați de o bursă – sunt așteptați să participe la una din prezentările online indicate aici.
Pentru participare trebuie să vă înregistrați în prealabil la info@daad.ro menționând data și evenimentul la care doriți să participați.
Întâlnire online destinată cunoașterii oportunităților de pe piața locală a forței de muncă
Marți 27 octombrie 2020, de la 15.30 la 17.00, studenții noștri au ocazia să participe la o întâlnire online destinată cunoașterii oportunităților de pe piața locală a forței de muncă și creșterii șanselor pentru o carieră reușită.
Invitați:
- Vicențiu Corbu, managing director al KeepItMobile, Ploiești (www.keep-it-mobile.com) – prezentare KIM, experiențe, oportunități și bariere existente pe piață, tehnologii care se conturează pentru a putea fi valorificate în țară (15.30 – 16.45)
- Daniel Cristian Istrate, trainer NLP – “Pasiune și flexibilitate la locul de muncă” (16.45 – 17.00)
Întâlnirea se realizează în cadrul proiectului DEZVOLTARE PROFESIONALĂ PRIN VALORIZAREA COMPETENȚELOR ȘI INFORMARE, Acord de grant nr. AG/176/SGU/NC/II, Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi: SGNU, Beneficiar: UNIVERSITATEA PETROL-GAZE DIN PLOIEȘTI
In memoriam
Colectivul de Matematică al UPG Ploiești anunță cu părere de rău trecerea în neființă a profesorului Mihai Brescan (1940-2020), dascăl dăruit meseriei sale și un spirit enciclopedic.
MOL caută absolvenți pentru programul GROWWW 2020
Programul de recrutare de talente GROWWW este derulat la nivel regional de Grupul MOL și se adresează tinerilor absolvenți care doresc să își înceapă cariera într-una din cele mai mari și dinamice companii din Europa Centrală și de Est.
MOL România are 6 poziții deschise în cadrul programului Growww 2020, iar perioada de aplicații este deschisă până la 17 iulie 2020, la adresa: molromania.ro/cariera/growww. Sunt bineveniți aplicanți din toate disciplinele de studiu.
Growww este mult mai mult decât un simplu stagiu de practică: MOL oferă un loc de muncă cu normă întreagă, cu un salariu competitiv și un pachet de beneficii. Puteți afla informații suplimentare despre oportunitățile de carieră oferite de MOL România prin programul Growww accesând această adresă.
Tinerii absolvenți care doresc să se alăture MOL pot participa la diferite proiecte inovatoare pe care Grupul le dezvoltă în contextul unor schimbări istorice în industria de petrol și gaze la nivel global.
Pentru mai multe detalii despre programul Growww, accesați: molgroup.info/growww.
Școală de vară internațională în domeniul high performance computing (HPC)
Programul școlii de vară internațională în domeniul high performance computing (HPC) este orientat atât teoretic, dar mai ales practic și oferă răspunsuri la întrebări, precum:
- Ce este un supercomputer?
- Cum funcționează?
- De ce ar trebui să îl folosim?
Se poate aplica completând acest formular.
- PERIOADA: 29.06.2020 – 01.07.2020
- MOD DE DESFĂȘURARE: platforma Moodle
- DEADLINE ÎNSCRIERE: 15.06.2020
Subiecte:
- Introducere în tema High-Performance Computing (HPC)
- Exerciții și soluții la probleme practice prin folosirea HPC
- Povești de succes privitoare la folosirea HPC
Niveluri: începător, mediu, avansat. Fiecare participant va primi acces pentru toate aceste niveluri.
Limbă de lucru: Engleză
La sfârșitul activităților se oferă un certificat de participare.
Fiecare participant va primi acces la platforma Moodle în baza adresei de e-mail menționată în formularul de aplicare cu câteva zile înainte de începerea școlii de vară.
Detalii suplimentare pot fi obținute pe email: alenka.pandiloska@fis.unm.si.