Evenimente studențești

Evenimentul “Students in startups”

Evenimentul “Students in startups” este un eveniment adresat studenților care doresc să se angajeze sau să cunoască mai multe despre ecosistemul de startup-uri de tehnologie din România și este organizat de InnovX Academy, în parteneriat cu UiPath.

Evenimentul “Students in startups” este conceput cu intenția de a oferi studenților perspective asupra diferitelor oportunități de carieră în cadrul dinamic al startup-urilor. De la sesiuni interactive cu fondatorii de startup-uri de succes la discuții înțelepte despre tendințele emergente pe piața muncii și progresele tehnologice, acest eveniment își propune să îi doteze pe studenți cu cunoștințele și inspirația necesare pentru a-și naviga cu eficiență călătoria profesională.

Data evenimentului: 13 mai 2024, orele 15:00 – 18:00.

Locația: Sediul UiPath, Căderea Bastiliei 39, București

Studenții interesați să participe la acest eveniment se pot înregistra folosind următorul link.


Eveniment Techbolide (Eco Soluții Online SRL)

Marți, 16 aprilie 2024, studenții de la specializarea Informatică au avut ocazia de a-l avea ca invitat pe domnul Ștefan Pîrvu, CTO la Techbolide (Eco Solutii Online SRL).

Compania Techbolide este dezvoltator de sisteme software și tehnologii iOT, care oferă soluții complete pentru Waste Management și Automatizarea Proceselor de Business.

O întâlnire cu multe subiecte interesante!


Eveniment 4 aprilie 2024, ora 15.20 – Economisind energie, dăm șanse vieții!

Joi, 4 aprilie 2024, începând cu ora 15.20, în sala AP 9, va avea loc dezbaterea “Economisind energie, dăm șanse vieții!” – Lector invitat CĂLIN CEBOTARU – Auditor gradul I atestat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (audit energetic), manager energetic industrial atestat de Ministerul Energiei, membru în Asociația Inginerilor de Instalații din România, membru în Asociația Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România, formator atestat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Subiecte de discuție:

  • echilibrul termic al PLANETEI ALBASTRE
  • impactul energiei asupra mediului
  • amprenta energetică personală

Cei interesați pot citi anterior materialul pregătit pentru discuții / dezbatere

Afișul evenimentului


Workshop de orientare în carieră (pentru studenții de la Informatică – licență și masterat)

Marți, 2 aprilie 2024, începând cu ora 11:40, Sala E IV 9, va avea loc prezentarea “ACEASTA ESTE CALEA MEA!” – Lector Invitat: Călin Cebotaru

Subiecte:

  • Talentele naturale: determinante în alegerea drumului profesional
  • Eficiența: cheia succesului în parcurgerea drumului vieții
  • Așteptări vs. dăruire: două perspective opuse asupra vieții profesionale

Afișul evenimentului


Prezentare oportunități de carieră – întâlnire cu ofițerii SRI – 20 martie 2024

Miercuri, 20 martie 2024, între orele 11:00 și 13:00, studenții și absolvenții noștri sunt invitați să descopere perspectivele unei cariere în cadrul Serviciului Român de Informații. Reprezentanții SRI vor fi disponibili în Aula Universității pentru a oferi informații despre activitatea instituției, oportunitățile de carieră și pentru a prezenta tehnologiile utilizate în autospeciala de intervenție CBRNE.


P&G Urlați – Summer Internships 2024

În data de 5 martie 2024, începând cu ora 11:30, sala AP9, are loc prezentarea programelor de internship ale firmei P&G Urlați. Mai multe detalii în flyer-ul de mai jos:


InnovX Academy Event: Fueling your future

Dragi studenți,

Sunteti invitați să participați la evenimentul InnovX ediția 2023, în data de 8 decembrie 2023, ora 10, sala FA1, organizatori InnovX și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Firmele invitate sunt: Microsoft, OMV, Inspet, InnovX, KIM, Klap, Gekka.

Agenda evenimentului
Invitația la eveniment

Pentru înregistrare, completați acest formular. 

Vă așteptăm cu drag!


“Ce înseamnă să fii student la Informatică?” – Ediția 2023

Departamentul Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică organizează în perioada 15 – 17 noiembrie 2023 evenimentul #Student #Informatica #UPG – Ce înseamnă să fii student la Informatică?, ediția 2023.

Agenda evenimentului
Listă proiecte studenți


Prezentare P&G Urlați – 5 aprilie 2023, ora 13

Miercuri, 5 aprilie 2023, începând cu ora 13, în sala AP9, va avea loc întâlnirea studenților cu reprezentanți ai firmei P&G Urlați, care vor prezenta programul lor de internship.

Alte detalii în posterul de prezentare:


Workshop științific studențesc – TENDINȚE ALE CERCETĂRII INFORMATICE

Din seria de manifestări „Informatica, o carieră de succes”, Departamentul iTIMF organizează workshop-ul științific cu tema tendințe ale cercetării informatice, împreună cu studenții programelor de studii din domeniu, și anume programul de licență, Informatică, și cel de master, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației.

Vor fi prezentate rezultatele activităților de cercetare desfășurate pe parcursul studiilor.

Sunt invitați să participe, inclusiv cu prezentări, studenți din cadrul întregii comunități academice din UPG.

Workshop-ul va avea loc în data de 25 mai 2023, începând cu ora 17:00, în hub-ul de cercetare (L6) din cadrul departamentului ITIMF.

Programul va fi disponibil la https://timf.upg-ploiesti.ro/TCI/

Programul va fi flexibil pentru a permite atât profesorilor, cât și studenților să participe și la activitățile lor didactice curente. Participarea poate fi față-n-față, online sau ambele.

Organizatori: Monica Vlădoiu, Gabriela Moise, Simona Nicoară, Zoran Constantinescu


Eveniment InfoUPG+: Promovare program de studii – licență

Din seria de manifestări „Informatica, o carieră de succes”, Departamentul iTIMF organizează evenimentul InfoUPG+: De ce programul de licență Informatică la UPG Ploiești?

Evenimentul se adresează tuturor elevilor care doresc să urmeze o carieră în Informatică.

Ambasadorii Informaticii vor vorbi elevilor din liceele județului Prahova despre ce înseamnă să fii student la Informatică, Facultatea de Litere și Științe, Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică – UPG.

Cine sunt ambasadorii? Studenții si absolvenții programelor de studii din domeniul Informatică:

  • Informatică anul II:
    • Alexandra Dobrescu, Alexandru Dumitru, Adrian Neagu, Valentin Rusanda
  • Informatică anul III:
    • Adriana Oancea, Felix Stroe
  • Absolvenți:
    • Andreea Marica, Daniel Panait, Alexandru Condruț, Daniel Alexe (în curs de confirmare)

Evenimentul va fi online în data de 3 aprilie 2023, ora 16.

Link-ul de conectare: https://bit.ly/407Qxci

Organizatori: Gabriela Moise, Daniela Șchiopu, Monica Vlădoiu, Simona Nicoară, Zoran Constantinescu


Eveniment InfoUPG+: De ce master?

Din seria de manifestări „Informatica, o carieră de succes”, Departamentul iTIMF organizează evenimentul InfoUPG+: De ce master?, împreună cu studenții programelor de studii din domeniu, și anume programul de licență, Informatică, și cel de master, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației (TAPI).

Sunt invitați să participe studenți și absolvenți din cadrul întregii comunități academice UPG, precum și cei care sunt interesați să devină membri ai acesteia.

Scopul principal al acestui eveniment este un dialog deschis și constructiv pe tema continuării studiilor de licență prin programe de masterat. De asemenea, vor avea loc discuții cu privire la alegerea celui mai potrivit masterat pentru fiecare student. Și nu în ultimul rând, vor fi prezentate elementele cheie și punctele forte ale masteratului în domeniul Informatică organizat de departament.

Evenimentul va avea loc în data de 30 martie 2023, începând cu 13,30, sala AP9.

Programul va fi flexibil pentru a permite atât profesorilor, cât și studenților să participe și la activitățile lor didactice curente. Participarea poate fi față-n-față, online sau ambele.

Link-ul de conectare: https://meet.google.com/tio-wiby-dpx .

Organizatori: Monica Vlădoiu, Gabriela Moise, Simona Nicoară, Zoran Constantinescu


International Social, Science, Engineering and Education Romanian Competition – IS²E²R 2023

Prin intermediul competiției IS²E²R, organizatorii își propun să încurajeze tinerii să se adapteze la schimbările din știință prin exprimarea liberă a creativității, brainstorming-ul de idei, invenția, inovația, libertatea de a fi ei înșiși și de a crea produse, studii științifice care vor aduce îmbunătățiri ţărilor din care provin şi implicit a întregii omeniri.

Condiții de participare, dar și mai multe informații găsiți pe site-ul isseer.ro.


În perioada 1-3 noiembrie 2022 se va desfășura evenimentul “#Student #Informatica #UPG Ce înseamnă să fii student la Informatică?”.
Studenții vor participa cu proiecte (individuale sau în echipă) din orice domeniu (informatică și nu numai). Formularul de înregistrare a proiectelor este accesibil online la adresa: https://bit.ly/3SduNr8.

Agenda evenimentului:

Programarea studenților pentru prezentarea proiectelor, “Informatica DemoDay”, 2 noiembrie 2022:


Comunitatea InfoUPG sărbătorește miercuri, 19 octombrie 2022, ora 13:30, sala AP9, pe domnul profesor Cristian Marinoiu, co-fondator al secțiilor de Informatică, Matematică-Informatică, precum și al programului de masterat în domeniu (Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației).

Sunt bineveniți să participe toți cei care doresc să împărtășească recunoștința pe care i-o purtăm și bucuria de a fi contribuit, împreună cu studenții, absolvenții și colegii, la construirea unor programe de studii care îndeplinesc toate cerințele în domeniu și care au deja peste 30 de ani de existență, și la educarea de profesioniști în domeniu, precum și ca oameni integri, cu încredere în ei și frumoși sufletește.


Luni, 3 octombrie 2022, începând cu ora 13, în sala E IV 9, va avea loc întâlnirea cu studenții din anul I, Informatică. La eveniment vor participa și cadre didactice. Va fi prezent și tutorele pentru studenții din anul I, studentul Valentin Rusanda (anul II).

Le urăm studenților noștri un an universitar bun, cu multe realizări și reușite!


Vineri, 15 aprilie 2022, începând cu ora 10, va avea loc o prezentare a firmei ECO SOLUȚII ONLINE SRL și a posibilităților de dezvoltare în companie. Sunt invitați să participe toți studenții. Întâlnirea va avea loc în sala E IV 9.


Miercuri, 30 martie 2022, începând cu ora 17:00, va avea loc o prezentare online a firmei P&G Urlați și a posibilităților de dezvoltare în companie. Sunt invitați să participe toți studenții.

Pentru a participa la eveniment, click pe acest link (Microsoft Teams).


Din seria de manifestări “Informatica, o carieră de succes“, Departamentul ITIMF organizează în perioada 4-5 mai 2022 workshop-ul științific cu tema “Tendințe ale cercetării informatice“, împreună cu studenții programelor de studii din domeniu, și anume, programul de licență, Informatică și cel de master, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației. Vor fi prezentate rezultatele activităților de cercetare desfășurate pe parcursul studiilor.

Sunt invitați să participe, inclusiv cu prezentări, studenți din cadrul întregii comunități academice din UPG și, desigur, și cadre didactice.

Programul va fi disponibil la https://timf.upg-ploiesti.ro/TCI/ .


În data de 21 martie 2022, ora 13.30 va avea loc prezentarea cu titlul Vulnerabilități de tipul Buffer Overflow.

Invitat la cursul de Securitatea Informației este inf. Nicolae-Daniel CIOCA, absolvent al programului de studiu Informatică și în prezent inginer de securitate și dezvoltator de exploit-uri. Daniel Cioca are certificări OSCP, OSWE, OSED și a acumulat experiență în identificarea vulnerabilităților de tip 0-day.


Workshop online cu titlul: “Perspectiva Canary Tech despre piața forței de muncă în domeniul IT“, joi 27 ianuarie 2022, de la ora 17:15

Invitat:
Iulian Anghelache, manager Canary Tech, Ploiești
https://canarytech.ro/
Link-ul întâlnirii îl găsiți pe serverul infoAI.


Prezentare curs inginerie spațială – Romanian Space Initiative (ROSPIN)

În data de 4 octombrie 2021, ora 19, reprezentanți ai ROSPIN (Romanian Space Initiative) vor face o prezentare online a cursului de inginerie spațială dedicat studenților din domeniul ITC.
Informații legate de curs se regăsesc în această broșură. La prezentare vor fi disponibile toate detaliile pentru înscrierea la curs.

Alte informații sunt disponibile pe pagina de Facebook a ROSPIN: https://www.facebook.com/ro.spaceinitiative

Site-ul oficial ROSPIN: http://rospin.org/rospin-academy/


Workshop științific studențesc TENDINȚE ALE CERCETĂRII INFORMATICE – 24 mai 2021, ora 15.20, Ploiești

Participanți sunt studenții programelor de studii din domeniul Informatică, licență și master, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației. Aceștia vor prezenta rezultatele activităților de cercetare desfășurate pe parcursul studiilor.

Programul workshop-ului poate fi vizualizat aici.


29 de ani de Informatică la UPG Ploiești! Informatica, o carieră de succes!

Miercuri, 14 aprilie 2021, începând cu ora 13, ambasadorii Informaticii vor vorbi elevilor din liceele județului Prahova despre ce înseamnă să fii student la Informatică, Facultatea de Litere și Științe, Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică – UPG.

Cine sunt ambasadorii? Studenții si absolvenții programelor de studii din domeniul Informatică.

Vă așteptăm!


International Student Week in Belgrade (ISWiB 2021)

Festivalul International Student Week in Belgrade (ISWiB 2021) va avea loc în perioada 6-13 august 2021 în Belgrad.

Tema din acest an este „#IAppreciateMe”, care se concentrează pe auto-creștere și dezvoltare personală. Cu această ocazie vor fi pregătite 10 ateliere în diverse domenii pentru studenți și absolvenți din întreaga lume, care se vor ocupa de problemele societății de astăzi folosind diferite metode, cum ar fi psihodrama, start-up, psiho-arta și multe altele.

Mai multe detalii găsiți în Call for Applications sau pe site-ul festivalului.


„How to get a job” – Procter & Gamble – 30 martie 2021, ora 10

Compania Procter & Gamble (P&G) organizează o sesiune de prezentare a companiei, precum și un program „How to get a job”, dedicat studenților de la specializarea Informatică (licență și masterat) din cadrul Facultății de Litere și Științe.

Prezentarea va avea loc online marți 30 Martie 2021, orele 10-11.30 și va conține următoarele subiecte:

  • De ce P&G?;
  • Roluri disponibile în cadrul companiei;
  • Procesul de recrutare: interviul de angajare -> Do’s and Don’ts;
  • Experiența unui internship de succes și oportunitățile de avansare.

Pentru participare se poate accesa acest link (este necesară aplicația Microsoft Teams și un cont Microsoft – se poate crea gratuit).

Mai multe informații despre P&G:


Workshop online – întâlnire cu angajatori din domeniul ITC – Marți 19 ianuarie 2021, 15.30-17.00

Invitat: Lucian Gheorghe, CTO la TMT Analysis (https://www.tmtanalysis.com/):

  • prezentare companie
  • experiențe
  • oportunități și bariere existente pe piața IT actuală, în corelație cu activitatea studenților și absolvenților de Informatică
  • sesiune de întrebări și răspunsuri

Participanți:

  • studenți, profesori ai programelor de studii din domeniul Informatică;
  • elevi și profesori din liceele județului Prahova.

Marți 27 octombrie 2020, de la 15.30 la 17.00, studenții noștri au ocazia să participe la o întâlnire online destinată cunoașterii oportunităților de pe piața locală a forței de muncă și creșterii șanselor pentru o carieră reușită.

Invitați:

  • Vicențiu Corbu, managing director al KeepItMobile, Ploiești (www.keep-it-mobile.com) – prezentare KIM, experiențe, oportunități și bariere existente pe piață, tehnologii care se conturează pentru a putea fi valorificate în țară (15.30 – 16.45)
  • Daniel Cristian Istrate, trainer NLP – “Pasiune și flexibilitate la locul de muncă” (16.45 – 17.00)

Întâlnirea se realizează în cadrul proiectului DEZVOLTARE PROFESIONALĂ PRIN VALORIZAREA COMPETENȚELOR ȘI INFORMARE, Acord de grant nr. AG/176/SGU/NC/II, Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi: SGNU, Beneficiar: UNIVERSITATEA PETROL-GAZE DIN PLOIEȘTI


Pe data de 13 februarie 2020 sunteți invitați să participați la prezentarea robotului realizat de membrii Clubului de Robotică al Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești. Acestia vor participa la Competiția Internațională First Tech Challenge.

Afișul manifestării îl găsiți aici.


Miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 15.30, sala EIV9, Departamenul iTIMF organizează o întâlnire între angajatori și studenții de la specializarea Informatică. Ne vom întâlni cu:
1. Softlead, București – managing partner Alexandra Roata și echipa
2. Canary Tech, Ploiesti (parte a Compexin SA) – manager Iulian Anghelache și echipa
3. TMT Analysis, (London) sucursala Ploiești – CTO Lucian Gheorghe
4. ing. Daniel Istrate – trainer NLP
5. Liceul Tehnologic Elie Radu, Ploiești – director adjunct prof. Cristian Văsii


În data de 6 decembrie 2018, în intervalul 17:00-18:00, Departamenul iTIMF și Centrul de Cercetare CerTIMF organizează Hour of Code, ediția 2018, cu tema Using OpenSCAD for 3D Printing: the programmers’ solid 3D CAD Modeller.

Vă invităm să faceți parte dintr-o mișcare globală, care include peste 650 de milioane de evenimente organizate, de la lansarea din 2013.

Mai multe detalii aici.


Concursul studențesc de programare 3ITC, ediția 2018

Start eveniment – 13 noiembrie 2018sala E IV 9ora 17.30.
Programul competiției – aici 
Pagina concursului – https://timf.upg-ploiesti.ro/3ITC/
 

Workshop INTEL 8 NOIEMBRIE 2017

Tema: Deep Learning


Workshop – 20 mai 2017


Eveniment organizat de ITIMF în perioada 22-26 mai 2017 pentru elevii ploieșteni

În perioada 22 – 26 mai 2017, departamentul iTIMF va fi gazda elevilor din liceele ploieștene. Pentru aceștia se vor organiza prezentări ale programelor de studiu din domeniul Informatică și workshop-uri cu teme din Criptarea datelor.

Programul evenimentului este:
  • orele 10-11:30 – workshop cu titlul Criptarea datelor;
  • 11:30-12:30 – vizitarea departamentului, întâlniri cu studenții programelor de studii Informatică, licență și master.

Concursul studențesc de programare 3ITC, ediția 2016
Dragi studenți,
Vă invităm să vă înscrieți la Concursul studențesc de programare 3ITC, ediția 2016.
Start eveniment1 noiembrie 2016, sala E IV 9, ora 14.
Pagina concursului aici.
Mult succes tuturor!


Prezentare CISCO

Dl Bogdan Doinea, reprezentant al companiei Cisco (Cisco Technical Manager și Communications Specialist, certificat ca CCNP, CCNP Security, CCNA Security, Cisco ASA Specialist, Cisco IOS Security Specialist, Cisco Firewall Specialist, Cisco VPN Specialist, FCNSP, FCNSA, CCNA, CCAI) va susține joi, 21 mai 2015, ora 13:30, în Aula Universității, o prelegere despre viitorul internetului și viitorul arhitecturilor de rețea privite prin prisma tehnologiilor Cisco.

Prelegerea este destinată în principal studenților de la specializările Informatică și Informatică economică, dar sunt bineveniți și studenții de la alte specializări.


Prezentare OPTAROS

28 aprilie 2015, ora 15, in sala EIV9, dna Dita Vysloužilová (Delivery Manager Bucharest) a prezentat compania Optaros (www.optaros.com) si oportunitățile de carieră în cadrul firmei.

Mesajul reprezentaților companiei:

„Suntem o companie de origine americană, sediul central este în Boston și oferim servicii de consultanță către clienți foarte mari din Statele Unite și Europa, pentru a dezvolta aplicații complexe de e-commerce. De cele mai multe ori proiectele noastre au la bază trei platforme de e-commerce: Magento (PHP), Hybris (Java și Spring) și Demandware (JavaScript).

De-a lungul anului avem o serie de training-uri ce au la bază două dintre cele trei platforme menționate: Magento și Hybris, pentru ca ulterior să putem să avem colegi noi în cadrul echipelor tehnice. Training-rile au o structură asemănătoare: o lună de training-uri teoretice susținute de colegii mei și două luni în care au ocazia să pună în aplicare ceea ce au învățat în prima perioadă. Acest lucru se va face sub supravegherea unui mentor în cadrul unui proiect real. În funcție de evoluția studenților în cadrul programelor de training, ne dorim ca o mare parte dintre ei să poată rămână în cadrul companiei.

Mi-ar plăcea să putem să discutăm despre posibilitatea de a putea prezenta în cadrul Universității și în fata elevilor din ultimii ani de studii mai multe detalii despre compania noastră, direcția și viziunea noastră și de asemenea despre programele de training pe care le oferim. În acest fel, studenții din ultimii ani de facultate au ocazia sa fie la curent cu aceste informații și, în cazul în care își doresc să înceapă cariera în zona de aplicații de e-commerce, să poată aplica la training-urile noastre care vor începe în luna iulie.”


Vizita studenților la P&G Urlați

  • O parte din studenții de la Informatică anul II au participat miercuri, 22 aprilie 2015, la un workshop organizat la fabrica P&G din Urlați.
  • Feedback-ul primit a fost unul foarte bun, studenții fiind încântați de participarea la workshop, interacțiunea cu inginerii P&G și vizita în producție.

Workshop-ul “Informatica, o cariera de succes!” (ediția 2015)

  • Evenimentul are loc pe data de 6 aprilie 2015 la Colegiul Național Nichita Stănescu si pe 8 aprilie 2015 la Colegiul Spiru Haret, Ploiești.
  • Participanți: cadre didactice, studenți de la specializările Informatica și Master TAPI (UPG), elevi.

Concursul studențesc “3ITC Informatica, o cariera de succes!” (ediția 2014)


Curs festiv specializarea Informatică 2014


Workshop “Informatica, o cariera de succes!” 2014


Licență și dizertație 2013


Concursul studențesc „Cel mai bun programator” (ediția 2013)

  • 27 mai – 31 mai 2013
  • Site-ul concursului îl găsiți aici

Concursul studențesc “Cel mai bun Programator” (ediția 2012)

Pagină în curs de actualizare