Evenimente științifice

Simpozionul Computer Science and Education (SCSE 2024)

Departamentul ITIMF organizează în data de 14 noiembrie 2024 Simpozionul Computer Science and Education (SCSE). Sunt invitați să participe cu lucrări cadre didactice, studenți, colaboratori pasionați de domeniul informatică și de predarea informaticii.

Programul simpozionului va fi disponibil la: https://timf.upg-ploiesti.ro/SCSE/ .

Mai multe detalii în: Call for paper.


Workshop ”Criptarea cuantică în comunicațiile securizate – paradigme interdisciplinare”

Pe data de 11 iunie 2024, ora 12.30, sala E V 12, va avea loc workshop-ul ”Criptarea cuantică în comunicațiile securizate – paradigme interdisciplinare”.

Afișul evenimentului


Curs Fundamente de Învățare Automată

Departamentul ITIMF prin Laboratorul CS &Education organizează în perioada 10-12 iunie 2024 cursul de Fundamente de Învățare Automată, lector Dr. ing. Octavian Radu, co-fondator și CEO al Smart Touch Technologies.

Programul cursului este:

  • 10 iunie 2024, interval orar 10 -13, sala AP9
  • 11 iunie 2024, interval orar 9 – 12, sala AP9
  • 12 iunie 2024, interval orar 10 -13, sala AP9

Sunt invitați să participe studenți și cadre didactice din universitate.

Detalii despre curs: Gabriela Moise, gmoise@upg-ploiesti.ro.

Anunțul cursului


Workshop științific studențesc – TENDINȚE ALE CERCETĂRII INFORMATICE (TCI 2024)

Workshop-ul TCI 2024 va avea loc în data de 30 mai 2024, orele 15:00 – 18:00.

  • Masă rotundă InfoUPG+, în cadrul căreia se discută aspecte legate de îmbunătățirea programelor de studii din domeniul Informatică.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.


Workshop ALBER 30 mai 2024

Departamentul ITIMF organizează workshop-ul științific cu tema “Învățarea afectivă bazată pe recunoașterea automată a emoțiilor. Beneficii și riscuri etice în învățământul superior” (“Affective Learning: Benefits and Ethical Risks in Superior Education” – ALBER).

Vor fi prezentate rezultatele activităților de cercetare desfășurate în cadrul proiectului GO-GICS nr. 11061/08.06.2023, beneficiar Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Sunt invitați să participe membrii ai comunității academice cu preocupări în domeniul temei propuse.

Workshop-ul va avea loc în data de 30 mai 2024, începând cu ora 13.30, sala AP10.

Organizatori: Gabriela Moise, Anca Baciu


Multimodal, Affective and Interactive eXplainable AI, 19th – 20th October 2024, part of the 27th European Conference on Artificial Intelligence, Santiago de Compostela, Spain

Lucrările acceptate vor fi publicate în CEUR Workshop Proceedings (CEUR-WS.org). Articolele trebuie redactate în limba engleză, folosind template-ul CEUR-WS.

Sunt permise următoarele tipuri de contribuții:

  • Regular/Long Papers (10 – 15 pagini)
  • Short Papers (5 – 9 pagini): lucrări în curs de desfășurare, postere, demonstrații etc.

Contribuțiile se fac prin intermediul site-ului Easychair (https://easychair.org/my/conference?conf=maixai24).

Înregistrarea unui rezumat al articolului (de aproximativ 100-300 de cuvinte) este necesară în avans față de termenul limită de trimitere a articolelor. Fiecărui articol acceptat i se va asigna fie un slot de prezentare orală, fie un slot de prezentare combinată poster/prezentare spot.

Date importante:

  • Termen limită pentru trimiterea articolelor: 15 mai 2024
  • Notificarea lucrărilor acceptate: 1 iulie 2024
  • Trimiterea versiunii finale a articolului: 26 iulie 2024
  • Datele conferinței: 19-24 octombrie 2024 (Workshop-ul MAI-XAI 24 va avea loc în 19-20 octombrie 2024)

Site-ul workshop-ului este: https://sites.google.com/view/mai-xai24/home


8th International Conference on “Applied Informatics, Imagination, Creativity, Design, Development”ICDD 2024, va avea loc între 23-25 mai 2024 la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Conferința este adresată în principal tinerilor cercetători din întreaga lume. Participanții au oportunitatea să-și discute și să-și prezinte cercetările în domeniul informaticii și a domeniilor conexe (cum ar fi algebra computațională, calculul numeric, bioinformatica etc.). Conferința este deschisă la primirea de lucrări originale pe toate aspectele informaticii și a domeniilor conexe, de la concepte noi și dezvoltări teoretice până la tehnologii avansate și aplicații inovatoare. Lucrările vor fi evaluate pe baza relevanței acestora pentru temele conferinței, clarității prezentării, originalității și exactității rezultatelor și a soluțiilor propuse. Prezentarea trebuie să includă și o aplicație practică.

De asemenea, există burse disponibile pentru studenții de licență și master care acoperă taxa de participare la conferință.

Lucrările conferinței vor fi recenzate de trei recenzori independenți și vor fi publicate într-un volum post-conferință cu ISSN.

Lucrările trebuie înregistrate și trimise online prin secțiunea Registration (Înregistrare) de pe pagina web a conferinței.

Datele importante ale conferinței sunt:

  • 07 aprilie 2024 – Termen limită pentru înregistrare și trimitere a lucrării
  • 27 aprilie 2024 – Notificare lucrărilor acceptate
  • 15 mai 2024 – Termen limită pentru plata taxei
  • 23-25 mai 2024Perioada de desfășurare a conferinței

Toate detaliile despre conferință pot fi găsite pe pagina web a conferinței: http://conferences.ulbsibiu.ro/icdd

Adresa de e-mail de contact: conf.icdd@ulbsibiu.ro.

Call for paper


“Puterea și Pericolele Inteligenței Artificiale” – Dr. ing. Octavian Radu, 23 noiembrie 2023

Vă invităm în data de 23 noiembrie 2023, ora 17, sala AP9, să audiați prelegerea cu tema “Puterea și Pericolele Inteligenței Artificiale” susținută de Dr. ing. Octavian Radu, Co-fondator și CEO al Smart Touch Technologies.


Workshop “Concepte din domeniul fizicii cuantice cu implicații în evoluția erei informaționale”, 8 iunie 2023, ora 11

Colectivul de fizică al departamentului ITIMF vă invită să participați la workshop-ul “Concepte din domeniul fizicii cuantice cu implicații în evoluția erei informaționale” ce va avea loc în data de 8 iunie 2023, ora 11, sala E V 12.

Afișul evenimentului:


În data de 25 mai 2023, în cadrul disciplinei “Activități de cercetare în informatică” a fost invitat Prof. Cornel Murea, Universite de Haute Alsace.

Acesta a susținut prelegerea cu titlul “Rezultate numerice pentru probleme de interacție fluid-structură, optimizare de formă și elasticitate non-liniară cu contact.


Workshop științific studențesc – TENDINȚE ALE CERCETĂRII INFORMATICE (TCI 2023)

Din seria de manifestări „Informatica, o carieră de succes”, Departamentul iTIMF organizează workshop-ul științific cu tema tendințe ale cercetării informatice, împreună cu studenții programelor de studii din domeniu, și anume programul de licență, Informatică, și cel de master, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației.

Vor fi prezentate rezultatele activităților de cercetare desfășurate pe parcursul studiilor.

Sunt invitați să participe, inclusiv cu prezentări, studenți din cadrul întregii comunități academice din UPG.

Workshop-ul va avea loc în data de 25 mai 2023, începând cu ora 17:00, în hub-ul de cercetare (L6) din cadrul departamentului ITIMF.

Programul va fi disponibil la https://timf.upg-ploiesti.ro/TCI/

Programul va fi flexibil pentru a permite atât profesorilor, cât și studenților să participe și la activitățile lor didactice curente. Participarea poate fi față-n-față, online sau ambele.

Organizatori: Monica Vlădoiu, Gabriela Moise, Simona Nicoară, Zoran Constantinescu


Comunitatea InfoUPG sărbătorește miercuri, 19 octombrie 2022, ora 13:30, sala AP9, pe domnul profesor Cristian Marinoiu, co-fondator al secțiilor de Informatică, Matematică-Informatică, precum și al programului de masterat în domeniu (Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației).

Sunt bineveniți să participe toți cei care doresc să împărtășească recunoștința pe care i-o purtăm și bucuria de a fi contribuit, împreună cu studenții, absolvenții și colegii, la construirea unor programe de studii care îndeplinesc toate cerințele în domeniu și care au deja peste 30 de ani de existență, și la educarea de profesioniști în domeniu, precum și ca oameni integri, cu încredere în ei și frumoși sufletește.


Marti, 5 iulie 2022, ora 11:00, în sala E IV 9, va avea loc prelegerea cu titlul: “HELICOIDAL SURFACES WITH PRESCRIBED MEAN OR GAUSSIAN CURVATURES” susținută de către Prof. dr. Jae Won Lee, Departament of Mathematics Education and RINS, Gyeongsang National University, Coreea de Sud.

Eveniment organizat de către Colectivul de Matematică al Departamentului ITIMF.


Workshop științific studențesc – TENDINȚE ALE CERCETĂRII INFORMATICE (TCI 2022)

Din seria de manifestări “Informatica, o carieră de succes“, Departamentul ITIMF organizează în perioada 4-5 mai 2022 workshop-ul științific cu tema “Tendințe ale cercetării informatice“, împreună cu studenții programelor de studii din domeniu, și anume, programul de licență, Informatică și cel de master, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației. Vor fi prezentate rezultatele activităților de cercetare desfășurate pe parcursul studiilor.

Sunt invitați să participe, inclusiv cu prezentări, studenți din cadrul întregii comunități academice din UPG și, desigur, și cadre didactice.

Programul va fi disponibil la https://timf.upg-ploiesti.ro/TCI/.


Simpozionul Computer Science and Education (SCSE)

  • va avea loc în perioada 4-5 mai 2022.

Lucrările științifice pe subiecte legate atât de Computer Science / Informatică, cât și de educație sunt binevenite. Subiectele variază de la introducerea și evaluarea programelor de licență și masterat în Informatică, planuri de învățământ și cursuri online, până la programe, laboratoare, metode de predare și învățare, evaluare etc.

Programul simpozionului va fi disponibil curând la: https://timf.upg-ploiesti.ro/SCSE/ .

Call for paper


Workshop-ul IBM – Opportunities for students & Tips for Interviews

  • va avea loc miercuri, 23 martie 2022, între orele 16-17.30 și este destinat tuturor studenților interesați de o carieră în domeniul IT și nu numai.
  • În cadrul workshop-ului vor fi prezentate aspecte legate de interviul de recrutare, împreună cu sfaturi practice despre cum să te pregătești mai bine, precum și toate oportunitățile/internship-urile existente în IBM, pentru a începe o carieră în domeniul dorit.
  • Va prezenta Marius Bordeianu, Graduate Hire Recruiter and Employer Branding & University Relations Responsible at IBM Romania.
  • Link-ul întâlnirii îl găsiți pe serverul infoAI (Discord).

În data de 24 aprilie 2021, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti a fost centru de concurs pentru Olimpiada Națională Gazeta Matematică, ediția 2021, etapa a III-a.


Math Pole Workshop va avea loc pe 5 noiembrie 2020, ora 15, în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2020-0034 cu titlul Suport pentru cercetare de excelență în disciplinele din aria STEM.

Invitat: Prof. Dr. Habil. Ariana Pitea (Univ. Politehnică București)

Alte detalii pot fi găsite în afișul evenimentului.


The 14th International Workshop on Differential Geometry and Its Applications 2019

Workshop_DGA_2019


The Symposium Computer Science in Education (SCSE) 2019

Simpozionul Computer Science in Education va avea loc pe 28 noiembrie 2019.
Acesta face parte din seria manifestărilor științifice organizate periodic de departamentul nostru.

Mai multe detalii (call for papers) găsiți aici.
Programul simpozionului este disponibil la acest link.


În data de 6 decembrie 2018, în intervalul 17:00-18:00, Departamenul iTIMF și Centrul de Cercetare CerTIMF organizează Hour of Code, ediția 2018, cu tema Using OpenSCAD for 3D Printing: the programmers’ solid 3D CAD Modeller.

Vă invităm să faceți parte dintr-o mișcare globală, care include peste 650 de milioane de evenimente organizate, de la lansarea din 2013.

Mai multe detalii aici.


În seria de manifestări științifice Informatica, o carieră de succes!, Departamentul de Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică organizează, în data de 14 noiembrie 2018, workshop-ul Informatica în Ingineria rachetelor. Sunt invitați studenți, elevi și cadre didactice.

Mai multe informații și programul manifestării pot fi găsite aici.


Compania INTEL și Departamentul de Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică organizează, în data de 8 noiembrie 2017, un workshop cu tema Deep Learning.

Manifestarea va avea loc începând cu ora 12,00 în sala AP9.

Cei care doresc sa participe trebuie să se înscrie pe acest link.

Alte detalii (programul manifestării, temele prezentate) le găsiți pe pagina Facultății de Litere și Științe, la secțiunea Evenimente.


13th International Workshop on Differential Geometry and its Applications

13th International Workshop on Differential Geometry and its Applications va avea loc la UPG în perioada 26-28 septembrie 2017.

Pe 25 septembrie 2017 va fi organizată, în colaborare cu IJP Prahova, o masă rotundă având ca temă predarea matematicii în învățământul preuniversitar.


The Symposium Computer Science in Education (SCSE) 2017

Simpozionul Computer Science in Education va avea loc pe 9 februarie 2017.
Acesta face parte din seria manifestărilor științifice organizate periodic de departamentul nostru.

Mai multe detalii (call for papers) găsiți aici.
Programul simpozionului este disponibil la acest link.


Newsletter Societatea de Științe Matematice din România

http://ssmr.ro/files/newsletter/news5/conferinta_geometrie.php

Conferința “Application of the operational matrices of fractional polynomial series to fractional differential equations” susținută de Dr. Mohsen Razzaghi (Statistics, Mississippi State University, USA), sala AP 10, marți, 24 noiembrie 2015, ora 11:30.


The 12th International Workshop on Differential Geometry and its Applications – Ploiesti, 23 – 26 septembrie 2015.

Doctor Honoris Causa al Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti (mai 2014)

  • Senatul universitar a decernat titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti domnului profesor universitar doctor inginer Mircea Stelian Petrescu, de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, membru de onoare al Academiei Române. [Vizualizează]

Concursul Naţional “Știinţe și Tehnologii” (aprilie 2014)

The 11th International Workshop on Differential Geometry and its Applications – Ploieşti, 19 – 22 septembrie 2013.

Seminar stiintific

  • În data de 15.11.2012, ora 13.30, sala EIV9, a avut loc seminarul stiintific cu titlul “Cercetari privind tehnici neuro-statistice utilizate in recunoasterea vorbirii”. Expunerea a fost realizata de Asist. Drd. Daniela Schiopu.

A XVI-a Conferinţă Anuală a Societăţii de Stiinţe Matematice din Romania – 19.10-21.10.2012

International Conference on Complex Analysis and Related Topics – June 26-30, 2012

Honoris Causa of the Petroleum – Gas University

  • Doctor Honoris Causa of the Petroleum – Gas University, Ploiesti, Romania, 25 mai 2012 [detalii]

Conferinta – Applications of Orthogonal Functions and Wavelets in Engineering Problems

  • Organizare conferință cu titlul Applications of Orthogonal Functions and Wavelets in Engineering Problems, Prof. Dr. Mohsen Razzaghi, Mississippi State University, 08.12.2011.

Workshop – IBM Software Carrier Training

  • Organizare workshop cu titlul IBM Software Carrier Training, în parteneriat cu IBM Romania și firma New Horizons, 2011.

Seminar – Metode moderne de predare si invatare a Informaticii

  • Organizare seminar cu tema Metode moderne de predare și învățare a Informaticii, invitați Prof. Valentina Dagiene, Dr. Tatjana Jevsikova, Lituania, 3-5 noiembrie 2010. [detalii]

Web seminar on-line

  • Soluții inteligente în mediul educațional. Procesarea automată a testelor de tip grilă pentru evaluare/concurs de admitere, 24 iunie 2010. [detalii]

 Pagină în curs de actualizare