Premii și burse în cadrul Programului național “Henri Coandă” pentru elevi și studenți

Prin H.G. nr. 1432/2022, a fost aprobat programul național “Henri Coandă”, pentru sprijinirea participării elevilor și studenților din România care participă la competiții tehnico-științifice internaționale (care presupun realizarea unei soluții tehnice: bun, serviciu sau aplicație specifică cercetării aplicative și inovării), precum și premierea celor care au obținut rezultate deosebite în cadrul acestora.

Valoarea maximă a unei burse este de 100.000 lei, acordându-se un număr maxim de 20 de burse de cercetare (pentru 20 de echipe de elevi și studenți).

De asemenea, în anul 2023, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării premiază rezultatele deosebite ale elevilor și studenților români, obținute la concursuri internaționale. Cei care au obținut premiul I, II sau III în 2022 sau 2023 pot aplica pentru premiile Henri Coandă: 15.000 lei pentru locul I; 9.000 lei pentru locul II, 6.000 lei pentru locul III.

Aplicațiile (atât pentru premii, cât și pentru burse) se depun exclusiv în format electronic, până la data de 17 aprilie 2023.

Mai multe detalii se regăsesc la adresa: https://www.research.gov.ro/henri-coanda/