Termeni și condiții de desfășurare

Concursul național studențesc de dezvoltare de aplicații software 3ITC

Informatica, o carieră de succes – ediția 2018

Concursul național studențesc de dezvoltare de aplicații software 3ITC se desfășoară o dată la 2 ani, pe echipe, în organizarea Departamentului Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică (iTIMF). Toate detaliile şi cerinţele privind desfășurarea concursului pot fi consultate în pagina Web a acestuia https://timf.upg-ploiesti.ro/3ITC/

Aplicațiile software se dezvoltă pe baza a 3 cuvinte cheie, care vor fi trase la sorți de fiecare echipă în parte. Ideea de bază este ca aplicaţia respectivă să acopere cât mai bine înţelesul celor 3 cuvinte. Cuvintele pot fi folosite atât la singular, cât şi la plural. De asemenenea, ele pot fi folosite atât în sens propriu, cât şi în sens figurat. Aplicațiile software trebuie să fie dezvoltate special pentru acest concurs. Participanții la concurs își asumă întreaga raspundere asupra originalității și noutății proiectelor realizate pe perioada concursului. Prezentarea fiecărei aplicaţii software va include şi o scurtă descriere a felului în care aceasta acoperă cuvintele alese.

Evaluarea aplicaţiilor software se va face pe baza următoarelor criterii:

·        aplicabilitate, utilitate;

·        creativitate;

·        originalitate;

·        complexitate proiect;

·        efort programare;

·        interfaţa utilizator;

·        descriere, concluzii;

·        prezentare, demo;

·        eficienţă;

·        robusteţe.

În cazul în care se constată nerespectarea acestor termeni şi condiţii, precum şi a cerinţelor specifice prezentate în pagina Web a concursului, echipa autoare a proiectului va fi descalificată din concurs.

Drepturile de proprietate asupra proiectelor revin autorilor. Membrii juriului vor respecta drepturile de proprietate ale autorilor proiectelor.

Notă. Lista numelor participantilor va fi afisata online pe pagina concursului. Pe parcursul desfăşurării concursului vor fi făcute fotografii şi clipuri audio/video. Acestea pot fi folosite pentru promovarea departamentului iTIMF, a specializărilor susţinute de acesta, precum şi a facultăţii şi universităţii, din care face parte, atât în mediul online, cât şi în cel off-line. Participarea la concurs echivalează cu acordul participanţilor pentru folosirea elementelor menţionate mai sus, indiferent de format, în acest sens.